Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Vervolgproces centrumvisie Veghel van start
Met ondernemers en eigenaren werken aan een nieuwe centrumstructuur

Het vervolgproces voor de Veghelse centrumvisie is begonnen. Tijdens een drukbezochte startbijeenkomst in het oude raadhuis van Veghel heeft DTNP het plan van aanpak gepresenteerd aan ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden en geïnteresseerden uit het Veghelse centrum.

In december vorig jaar is de gemeentelijke centrumvisie vastgesteld door de gemeenteraad. Tijdens de startbijeenkomst werd eenieder er nogmaals aan herinnerd hoe groot de uitdaging is in Veghel: in de komende jaren zal er circa 10.000 m² aan winkelruimte moeten verdwijnen (circa een derde van het centrum). Hoe en waar dit gaat gebeuren, moet in de komende maanden vorm gaan krijgen.

Gezien de omvang en de impact van de transformatieopgave is het niet mogelijk om ‘zomaar’ voor te schrijven welke delen van het huidige centrum hun publieke functie behouden en waar deze juist verdwijnt. Door nu allereerst de tijd te nemen om, tijdens individuele gesprekken, de mogelijkheden en belemmeringen van de diverse stakeholders te bespreken, ontstaat er zicht op een kansrijke en breed gedragen toekomstige centrumstructuur.

In de tweede fase van het proces wordt de nieuwe structuur getoetst tijdens enkele deelgebiedbijeenkomsten. Uiteindelijk zal de Veghelse centrumvisie na de zomer worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Hiermee is er dit jaar nog een duidelijk toekomstperspectief, waarmee gemeente, centrummanagement, ondernemers en eigenaren samen aan de slag kunnen.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie