Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Nieuw maatschappelijk centrum voor Zoeterwoude-Rijndijk

De gemeenteraad van Zoeterwoude stelt circa 5 miljoen beschikbaar voor de nieuwbouw van een maatschappelijk centrum in Zoeterwoude-Rijndijk. Een belangrijke plek in het dorpsleven, waar veel inwoners samenkomen (o.a. brede school, gezondheidscentrum, bibliotheek, kinderopvang, zalencentrum, sporthal, seniorenwoningen, CJG, etc.). Met de locatie nabij de nieuwbouwwijk Verde Vista is het nieuwe centrum ook bedoeld om oude en nieuwe bewoners aan de Rijndijk met elkaar te verbinden.

De oproep voor een nieuw maatschappelijk centrum op deze locatie was een centraal thema in de gebiedsvisie die wij begin 2018 opstelden voor de gemeente Zoeterwoude-Rijndijk. Met de door ons voorgestelde uitvoeringsstrategie konden de gemeente en de lokale maatschappelijke partners goed uit de voeten. Binnen een jaar tijd is de gebiedsvisie uitgewerkt in een programma van eisen, scenariokeuze, projectplan en -begroting. Nu volgt de ontwerpfase van het gebouw.

In de aanloop naar de gebiedsvisie spraken we al vroeg in het proces met verenigingen, ondernemers en vertegenwoordigers van publieksgerichte voorzieningen. Daarnaast organiseerde DTNP met de gemeente Zoeterwoude een bewonersavond waarop meer dan 100 bewoners meedachten over de voorzieningen en de gewenste locatie. Na de gebiedsvisie heeft de gemeente in een tiental contactmomenten met klankbordgroepen en bewoners een keuze gemaakt uit diverse uitwerkingsscenario’s voor het nieuwe centrum. Wethouder Ruud Bouter van de gemeente was zeer tevreden over het proces, hij sprak van een ‘schoolvoorbeeld van burgerparticipatie’.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie