Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Westland maakt gebruik van subsidieregeling Zuid-Holland
Visie voor centra Naaldwijk en ‘s-Gravenzande gepresenteerd

Eerder meldden wij al dat we centrumvisies aan het opstellen waren voor de centra van ’s-Gravenzande en Naaldwijk. BIZ Naaldwijk en BIZ ’s-Gravenzande hadden hiervoor opdracht gegeven. In beide centra was onzekerheid over de invulling van winkelruimtes als gevolg van lokale en landelijke ontwikkelingen. De visies zijn inmiddels afgerond. Afgelopen week hebben wij deze gepresenteerd aan een deel van het college en diverse ambtenaren van de gemeente Westland.

De opdrachtgevers hebben voor beide centrumvisies gebruik gemaakt van de ‘Subsidieregeling Planvorming Detailhandel Zuid-Holland’. Met deze subsidieregeling wil de provincie gemeenten, BIZ-stichtingen en ondernemersverenigingen stimuleren plannen te ontwikkelen voor het compacter maken van winkelgebieden, het saneren van verspreid liggend winkelaanbod en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit en het ruimtelijk functioneren van centrumgebieden in Zuid-Holland.

Sinds 1 augustus is er weer maximaal € 500.000 subsidie beschikbaar. Daarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Per project bedraagt de subsidie 75% van de eerste € 10.000 en 50% van het resterende bedrag (maximaal € 20.000 subsidie per project). Van deze subsidieregeling kan nog tot eind december 2019 gebruik gemaakt worden. Wij kijken graag met u mee op welke wijze u gebruik kunt maken van deze voordelige subsidieregeling.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie