Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

MRDH-webinar over de coronacrisis

Veertig deelnemers in een Zoom-sessie? Ook dat blijkt te kunnen. Karel Trommelen verzorgde afgelopen week een deel van een webinar over de effecten van de coronacrisis op de detailhandel. Er namen vertegenwoordigers van 23 Zuid-Hollandse gemeentes deel aan de ‘bijeenkomst’.

Gert de Visser van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag organiseerde de video-conferentie voor alle Zuid-Hollandse gemeentes, geïnspireerd door onze laatste nieuwsbrief. Na een korte inleiding van Gert Jan Slob van Locatus over actuele cijfers legden wij uit dat het belangrijk is om niet te wachten met acties om centra vitaal te houden tot het openbare leven weer op gang is gekomen, maar nu al te gaan nadenken over de winkelstructuur. Hoe zal het centrum er na de crisis uitzien en welke maatregelen zijn dan noodzakelijk? Het is goed om daar juist nu al mee bezig te zijn, zodat gemeentes direct aan de slag kunnen als het weer mogelijk is.

Karel, terugkijkend op de webinar: “Het was een geanimeerde bijeenkomst waarbij de deelnemers veel acties die zij nu al ondernemen met elkaar uitwisselden. We hopen de deelnemende gemeentes geïnspireerd te hebben om al voorbij de crisis te kijken.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie