Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Winkelcentrum Malden kansrijker dan verwacht

“Het overdekte winkelcentrum in Malden heeft een beter toekomstperspectief dan sommige betrokkenen aanvankelijk dachten”. Ward Frielink heeft de uitkomsten van het onderzoek in dit Gelderse dorp gisteren gepresenteerd aan de opdrachtgever en vertelt dat gemeente Heumen en de vertegenwoordigers van vastgoedeigenaren eigenlijk aangenaam verrast waren met de uitkomsten. “Zowel de gemeente als de vertegenwoordigers hadden het gevoel dat er structureel iets moest veranderen in het winkelcentrum om het vitaal te houden. Uit onze analyse bleek dat het winkelcentrum de afgelopen jaren al was ontwikkeld naar een boodschappencentrum en dergelijke centra blijven het over het algemeen goed doen”.

Winkelcentrum Malden is in de basis goed op orde. Het is compact en goed bereikbaar en doordat het overdekt is, is het tijdens alle weersomstandigheden prettig te bezoeken. Er zijn twee supermarkten en daarnaast een flink aantal versspeciaalzaken te vinden. Er is zelfs een verscluster ontstaan. Ook het vaak bezochte niet-dagelijkse aanbod, zoals Action en Hema, is in een dergelijk dorpscentrum kansrijk. Het modische aanbod is er dan weer wat kwetsbaarder, maar doordat deze winkels niet in hele grote panden zitten, zullen er bij het verdwijnen van een deel ervan geen grote gaten vallen.

“Al met al heeft dit winkelcentrum een prima uitgangspositie. Wel kan er gekeken worden of het centrale plein wat aantrekkelijker gemaakt kan worden met groen en iets van horeca. Ook de bibliotheek en het wijkcentrum zouden een goede aanvulling op het winkelcentrum zijn. Maar die zitten al op een andere plek in het centrum, dus een eventuele verplaatsing daarvan moet in het grotere geheel worden bekeken.”

De gemeente is onder de noemer Vitaal Centrum Malden bezig het centrum in zijn geheel te bekijken en waar mogelijk te versterken. Ons onderzoek voor Winkelcentrum Malden is een van de bouwstenen voor dit project.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie