Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Tweede fase binnenstadsvisie Assen

We zijn gestart met de tweede fase van de binnenstadsvisie voor Assen. In de eerste fase spraken we met veel betrokkenen en bekeken we samen met stedenbouwkundig bureau Urhahn wat de opgave voor het centrum is. Deze fase liep door corona lichte vertraging op, en ook nu, nu we de visie gaan opstellen, blijft het meebewegen met wat wel en niet kan, en worden bijeenkomsten soms anders vormgegeven dan gepland.

“In de eerste fase hebben we met veel betrokkenen gesprekken gevoerd. Met de informatie uit die gesprekken en uiteraard ook onze eigen observaties hebben we de opgave duidelijk gekregen. Nu gaan we, letterlijk met de schetsrol op tafel, samen met Urhahn bepalen hoe het centrum van Assen eruit moet gaan zien om het de beste kansen te geven.”

De eerste bijeenkomsten van deze tweede fase, vooral met interne ambtelijke experts, is deze week geweest. De zomerperiode gaan we gebruiken om de ruwe ‘schetsrolvisie’ verder uit te werken naar een visie waarmee het centrum van Assen weer jaren vooruit kan.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie