Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Terrassen in Heerlen blijvend groter?

“De terrassen in het centrum van Heerlen hebben deze zomer meer ruimte dan normaal gekregen. De gemeente heeft dat toegestaan om de pijn van de coronacrisis enigszins te verzachten,“ vertelt Karel Trommelen over ons jongste project in Heerlen, “en de gemeenteraad vraagt zich nu af of deze situatie niet zo kan blijven”.

Om te kijken wat de gevolgen zijn van een permanente verruiming van de terrassen gaan we daarom de komende tijd de huidige situatie evalueren. Daarbij kijken we naar verschillende aspecten, zoals de inrichting van de openbare ruimte, de openbare orde en veiligheid, de verkeerssituatie, de bijdrage aan het economisch functioneren van de horeca, en de invloed van de grotere terrassen op andere bedrijven.

Voor de evaluatie gaan we natuurlijk ter plekke observeren en binnen de gemeente met verschillende vakdisciplines in gesprek, maar we gaan vooral ook de mening van de centrumondernemers en van de bezoekers van het centrum peilen.

Karel Trommelen: “De ondernemersenquête doen we online, dat hebben we vaker gedaan. Bezoekers van een centrum vragen we echter vaak op straat naar hun mening. Dergelijke enquêtes zijn nu moeilijk veilig uit te voeren. Bezoekers gaan we dan ook via het bewonerspanel om hun mening vragen.”

Eerder stelden we al een visie en een beleidskader voor de horeca in Heerlen op. Deze beleidsstukken gaan we later dit jaar samen met de gemeente omzetten in een uitvoeringsplan.

De evaluatie van de uitbreiding van de terrassen zal aan het begin van de herfst afgerond worden. Wij hopen met dit project een steentje bij te kunnen dragen aan het vitaal en gezellig houden van het Heerlense centrum.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie