Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Analyse toekomst warenmarkt in binnenstad van Tiel

Iedere zaterdag staat de warenmarkt op het Plein in de Tielse binnenstad. De warenmarkt in de binnenstad is de belangrijkste en grootste weekmarkt van Tiel, met 17 marktondernemers, die uiteenlopende food- en non-foodartikelen aanbieden. Het functioneren van markten staat landelijk onder druk en in Tiel spelen meerdere ontwikkelingen. Op het Plein zijn bovendien ook de nodige horecazaken aanwezig.

Aan DTNP is gevraagd om te onderzoeken hoe groot de onderlinge samenhang tussen de markt en de horeca is, welke rol de markt speelt voor de binnenstad en welke omvang, samenstelling en locatie voor de komende jaren het beste passen.

Adviseur Juul Doggen: “We gaan deze vragen beantwoorden samen met de gemeente en betrekken in de analyses de marktondernemers, bezoekers en de (horeca)ondernemers van het Plein. We kijken daarbij naar zowel het belang voor de warenmarkt als het belang voor het gehele centrum en de andere gebruikers van het Plein.”

Een van de onderdelen van het onderzoek is een vragenlijst die marktondernemers binnenkort kunnen invullen. Hierin kunnen ze hun eigen verwachting voor de toekomst en wensen voor de warenmarkt uitspreken. Ook bezoekers van de binnenstad kunnen middels een enquête hun mening geven. Deze enquêtes worden op 10 juni afgenomen. Daarna volgen er groepsgesprekken met de marktcommissie en de (horeca)ondernemers op het plein. Tijdens het proces komt een werkgroep met hierin de gemeente en Hart van Tiel meerdere keren bij elkaar.

Juul: “Het is in eenieders belang om in overleg met elkaar tot een goede situatie te komen. Het afnemende aantal marktondernemers op de zaterdagmarkt is aanleiding om te onderzoeken in hoeverre de markt een publiekstrekker is voor winkels en horeca in de binnenstad, hoe de toekomstige markt eruit zal zien, waar die goed tot zijn recht komt en waar de markt de meeste meerwaarde heeft voor de binnenstad.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie