Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Gemeente Maashorst op tijd klaar met omgevingsvisie
Ontwerp-omgevingsvisie ter inzage

“De gemeente Maashorst is mooi op tijd klaar met de ontwerp-omgevingsvisie, ruim voor de invoering van de omgevingswet in januari van het komende jaar,” zegt projectleider Ward Frielink. “Wij hebben de gemeente mogen ondersteunen bij deze opgave, waarvan het zeer mooie resultaat nu vanaf half augustus ter inzage ligt, maar nu al openbaar is gemaakt.”

De omgevingsvisie gaat in op ambities, beleid en de samenhang tussen ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, wonen en werken en cultureel erfgoed. De omgevingsvisie van Maashorst schetst een beeld van de toekomst van de gemeente. De gemeente heeft er de ambities en beleidsdoelen voor de fysieke leefomgeving voor de lange termijn in vastgelegd.

Wethouder Franko van Lankvelt van de gemeente Maashorst vertelt: “De omgevingsvisie raakt iedereen. Daarom hebben we in de aanloop naar het opstellen ervan ook een uitgebreid participatietraject doorlopen. In alle kernen hebben we inwoners en ondernemers bevraagd op wat zij belangrijk vinden. Als gemeente zullen en moeten we ons inspannen om de in de visie vastgestelde doelen te realiseren.”

De ontwerp-omgevingsvisie ligt van 14 augustus tot en met 25 september ter inzage. Eventuele ingediende zienswijzen worden daarna verwerkt en daarna wordt de omgevingsvisie in het laatste kwartaal van dit jaar ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. Nog voor de invoering van de omgevingswet heeft de jonge gemeente Maashorst dan een belangrijk instrument uit deze wet vastgesteld.

Ward: “Het opstellen van de omgevingsvisie was een intensief proces. We hebben samen met de gemeente voortdurend naar harmonie in ruimtegebruik en naar koppelkansen gezocht, bijvoorbeeld tussen de verschillende gemeentelijke sectoren. Hoe ga je bijvoorbeeld om met recreatie in de mooie natuurgebieden die de gemeente Maashorst rijk is. Onze kennis en ervaring als integrale ruimtespecialist bleek hierbij van grote meerwaarde. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat, zeker ook door de mooie kaarten die door onze stedenbouwers zijn gemaakt. Daarmee is het een zeer toegankelijk document geworden. We zijn heel benieuwd naar de reacties de komende tijd.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie