Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Blijven de botsauto’s rijden in de kleine kernen van Wijchen?
Toekomstperspectief kermissen gemeente Wijchen

“Onder werktijd naar de kermis, wat wil een mens nog meer? Weliswaar niet om in de achtbaan of de turbo polyp te gaan, maar toch! Deze week mocht ik een middag de gezelligheid proeven op de Wijchense kermis voor ons project in de gemeente Wijchen,” zegt adviseur Merijn Peters, “Weer iets heel anders dan de toch al redelijk diverse werkzaamheden die ik bij DTNP heb mogen doen.”

In de gemeente Wijchen vinden jaarlijks een aantal kermissen plaats. Onder andere door stijgende kosten en minder bezoekers wordt de toekomst van de kermissen in de kleine kernen echter steeds onzekerder. Zo ging dit jaar op het allerlaatste moment de Balgoijse kermis niet door.

Projectleider Ward Frielink: “De gemeente Wijchen heeft DTNP gevraagd onderzoek te doen naar het toekomstperspectief van de kermissen in de kernen van de gemeente. We gaan daarvoor onder andere gesprekken voeren met vertegenwoordigers van de leefbaarheidsgroepen en wijkraden in de gemeente Wijchen.”

“Daarnaast beschrijven we de landelijke trends en ontwikkelingen in de kermisbranche. Is het beeld daar hetzelfde als in Wijchen, met afnemende bezoekers en exploitanten? Op basis van deze gegevens en de resultaten van de gesprekken doen we een aanbeveling voor de toekomst van de dorpskermissen: is de kermis naar verwachting duurzaam in stand te houden en wat is daarvoor nodig?”

De kermis in de kern Wijchen was dit jaar trouwens juist groter dan ooit. De attracties stonden in de Kasteellaan, de kasteeltuin én weer op de Markt. De organisatie vanuit de gemeente is blij met de opzet. De nieuwe indeling van de kermis wordt net als vorig jaar geëvalueerd.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie