Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Supermarkten in ‘kleine’ kernen Rotterdam
Waar supermarkten buiten grootstedelijk gebied?

“Vorig jaar reed mijn collega Tycho Wissink op de scooter door Rotterdam om de supermarktstructuur in het stedelijk gebied in kaart te brengen en er daarna advies over uit te brengen. Nu gaan we onderzoek doen naar de supermarktstructuur in de ‘kleinere’ kernen van de gemeente, die bij dat advies nog niet betrokken waren. Het gaat dan om de kernen Hoek van Holland, Pernis, Rozenburg en Hoogvliet”, vertelt adviseur Pieter Bos.

Omdat het aantal inwoners en het aantal supermarkten in deze kernen sterk van elkaar verschillen, stelt DTNP een advies op voor iedere kern apart. Hoogvliet telt bijvoorbeeld meer dan tien supermarkten, terwijl er in Pernis maar één te vinden is. Voor Pernis omvat het onderzoek dan ook voornamelijk een marktruimteberekening, terwijl er voor Hoogvliet aanvullende keuzes op structuurniveau gevraagd worden.

Adviseur Merijn Peters: “Ik kijk er naar uit om mezelf te verdiepen in de afwisselende dynamiek van de verschillende kernen, ieder met hun eigen verzorgingsgebied. Dankzij koopstromendata kunnen we per kern vrij gedetailleerd zien waar mensen uit de omgeving hun boodschappen doen. Daar kunnen we dan rekening mee houden bij ons advies. In de kleine kernen zullen we bovendien de supermarktpartijen bellen om dit te verifiëren en te horen welke plannen zij hebben. Er ontstaat daarmee een totaalbeeld, op basis waarvan we een gedegen advies kunnen geven. Met dat advies kan de gemeente lopende of toekomstige initiatieven goed afwegen.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie