Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Dromen en wensen op de Kleiweg in Rotterdam
Veel bezoekers op geslaagde inloopmiddag

Wat is jouw droom voor de Kleiweg? En welke plek zou je het liefst vandaag nog anders willen zien? Die vragen werden voorgelegd aan de bezoekers van de inloopmiddag in het Kleiwegkwartier in Rotterdam deze week. Vele belangstellenden wilden meedenken over hun straat.

“Het liep al snel storm op de inloopmiddag op de Kleiweg, en dat bleef de hele dag zo” vertelt adviseur Merijn Peters enthousiast. “Bezoekers konden op kaartjes schrijven welke ideeën en dromen zij hebben voor de straat. Die konden ze dan op de betreffende locatie op een grote plattegrond prikken of aan een lijn hangen. Bewoners en bezoekers van de Kleiweg hebben wat te vertellen over hun straat, dat is wel duidelijk!”

Samen met de BIZ, de wijkraad en de gemeente Rotterdam stelt DTNP een gebiedsvisie op voor het Kleiwegkwartier. Het is daarbij uitdrukkelijk de bedoeling dat belanghebbenden laten weten hoe zij de Kleiweg zien en wat ze graag willen veranderen of juist behouden. Gedurende de inloopmiddag en -avond bij ‘Ver van Hier’, een van de leuke conceptstores midden in de straat, zijn er minstens 200 mensen langsgekomen!

Adviseur Daan Veenstra: “Dat het leeft onder de mensen was van tevoren al duidelijk. We kregen in de afgelopen weken al een aantal uitgebreide mails van mensen die niet op de bijeenkomst aanwezig konden zijn, met hun ideeën over de toekomst van de straat. Dat enthousiasme was gisteren ook constant aanwezig. Mensen reageerden op elkaars ideeën, en gebruikten het moment om tegelijkertijd even bij te praten met de buurman of buurvrouw. Zelf ben ik erg benieuwd naar alle ideeën die nu binnen zijn gekomen, en al helemaal naar de kaartjes waarbij mensen het aandurfden om daadwerkelijk een droombeeld voor de Kleiweg te tekenen!”

Het Kleiwegkwartier is een belangrijke verbindingsstraat in de wijk Hillegersberg-Zuid, met een mix van wonen en publieksgerichte functies. Steeds meer pandeigenaren kiezen voor transformatie naar wonen. In de gebiedsvisie wordt gekeken in hoeverre dit in de straat past, welke functies in de straat gewenst zijn en hoe de openbare ruimte het beste gebruikt kan worden. Meer groen en terrassen bijvoorbeeld?

Projectleider Ward Frielink: “We gaan de komende tijd gebruiken om rustig alle ideeën verder te bekijken, en uit te pluizen wat bijvoorbeeld veelgenoemde ideeën zijn. Daarna gaan we zelf aan de slag om alle ideeën van de mensen, en van onszelf, te verwerken in een conceptgebiedsvisie. In het voorjaar gaan we een soortgelijke bijeenkomst organiseren om alle enthousiaste mensen van de Kleiweg uit te leggen wat we met hun ideeën en wensen hebben gedaan, en welke keuzes we daarin hebben gemaakt.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie