Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Betrokkenen denken en praten mee over toekomst centrum Lisse

Hoe laten we het centrum van Lisse net zo bloeien als de tulpen in de Keukenhof? Wat is er in dit middelgrote centrum voor nodig om er meer bezoekers naar toe te trekken? Is er zo veel leegstand als er in eerste instantie wellicht lijkt te zijn, of valt dat objectief gezien wel mee? En hoe kunnen we die eerste indruk dan veranderen? Gemeente Lisse heeft DTNP gevraagd een toekomstbeeld voor het centrum op te stellen, om antwoord te geven op deze en andere vragen.

“In het centrum zijn verschillende ontwikkelingen gaande en er zijn ook duidelijke signalen dat er scherpe keuzes nodig zijn om het centrum vitaal te houden. Met het toekomstbeeld kan de gemeente deze keuzes weloverwogen maken,” zegt adviseur Juul Doggen. “Onze ervaring bij dit soort trajecten is dat de stappen om tot een breed gedragen toekomstbeeld te komen zeer belangrijk zijn voor een goed vervolg, daarom laten we ook in Lisse veel betrokkenen meedenken en -praten.”

Onlangs was er dan ook een inloopmiddag voor de inwoners van het centrum. Zij konden op panelen zien welke scenario’s er tot nu toe bedacht zijn voor het centrum en hoe die scenario’s tot stand zijn gekomen. Met kaartjes en spelden die in de panelen geprikt konden worden, konden de belangstellenden reageren op deze voorlopige ideeën.

Juul: “Er was veel ruimte voor gesprek, met ons en met vertegenwoordigers van de gemeente. Het was de hele middag lekker druk, maar we hadden wel genoeg tijd om iedereen te woord te staan. En ook het werkatelier die avond met de ondernemers van het centrum was een zeer prettige bijeenkomst.”

De ondernemers konden via Mentimeter reageren op de verschillende scenario’s, die op een scherm te zien waren. Via hun eigen mobiel konden de deelnemers dan laten weten aan welk scenario zij de voorkeur gaven.
“We kregen positieve reacties op de verschillende werkvormen en er is duidelijke feedback gegeven op de verschillende mogelijke richtingen in het centrum van Lisse. Met alle reacties en de opmerkingen van de inwoners op de kaartjes en van de ondernemers gaan we nu het voorkeursmodel uitwerken. Én we maken een eerste stap in het opstellen van een uitvoeringsagenda. Later dus meer!

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie