Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Jaarlijks onderzoek bezoekers middelgrote centra weer gestart

Toevallig al een student van de Radboud Universiteit met een vragenlijst tegen het lijf gelopen? In zeven centra is dat deze weken mogelijk. De studenten zijn weer begonnen met het ondervragen van de bezoekers van middelgrote centra in het land. Sinds tien jaar voert DTNP dit onderzoek, in samenwerking met de universiteit, uit. Dit jaar is de negende editie en de studenten gaan weer terug naar centra waar de bezoekers al eerder werden bevraagd. Dat levert dus weer een heleboel nieuw vergelijkingsmateriaal op.

Adviseur Niek Schiphof begeleidt, samen met Rik Eijkelkamp, de studenten dit jaar. Niek: “De studenten zijn een paar weken terug begonnen in de centra van Oosterhout, Oss, Roosendaal en Tilburg. Tilburg is eigenlijk een grote binnenstad, maar voor het vergelijk daarom ook zeer interessant. De studenten zijn, net als de andere jaren, steeds op een zaterdag en een doordeweekse dag in het centrum. De bezoekers krijgen onder andere vragen over de reden om naar het centrum te komen, welke voorzieningen ze bezocht hebben en wat ze daar hebben uitgegeven. Ook mogen ze rapportcijfers geven voor het centrum in zijn geheel en een aantal aspecten daarvan.”

De komende weken worden ook nog de centra van Etten-Leur, Gouda en Venlo bezocht. Voor het centrum van Venlo is de vragenlijst vertaald in het Duits, vanwege de vele Duitse bezoekers die daar te vinden zijn.

Projectleider Rik Eikelkamp: “Net als ieder jaar kunnen de studenten zelf vragen toevoegen, naar aanleiding van het onderwerp dat ze gekozen hebben voor hun bachelorscriptie. Daar zitten ook voor ons interessante onderwerpen bij. Maar wij zijn natuurlijk vooral ook heel benieuwd hoe de centra zich sinds 2016 en 2017, toen we deze centra voor het laatst hebben onderzocht, ontwikkeld hebben.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie