Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Verplaatsing warenmarkt Waalwijk een succes
“Marktkooplieden willen ineens graag in Waalwijk staan”

De markt op het parkeerplein
De Stationsstraat, breed genoeg voor de markt

In 2017 stelden wij een centrumvisie voor Waalwijk op. Een van de aanbevelingen daarin was de verplaatsing van de warenmarkt van het parkeerterrein bij winkelcentrum De Els naar de Stationsstraat, de brede hoofdwinkelstraat van het centrum, die uitkomt op Markt en Raadhuisplein. De gemeente Waalwijk heeft deze aanbeveling ter harte genomen en is met marktondernemers en centrummanagement in overleg gegaan. Nadat de knoop was doorgehakt, werd de straat waar nodig aangepast en inmiddels is de warenmarkt verplaatst, tot grote tevredenheid van marktkooplieden, ondernemers en klanten. Door de warenmarkt echt ín het centrum te plaatsen, worden de bezoekersstromen meer gebundeld en profiteren winkels en markt van elkaars aantrekkingskracht.

DTNP onderzocht en onderzoekt in meerdere centra of en hoe de synergie tussen warenmarkt en andere centrumfuncties kan worden verbeterd. De warenmarkt is een levendige smaakmaker die in potentie een centrale rol speelt in de ontmoetingsfunctie van een centrum. In Waalwijk blijkt onze aanbeveling dan ook goed te werken; er is nu zelfs een wachtlijst voor nieuwe kooplieden!

“Er is geen blauwdruk voor de perfecte markt. Je moet eerst de lokale situatie begrijpen en daar vervolgens slim op inspelen” (CVAH / BOAH, 2018 – Proeven en Ontmoeten)

Bijlagen:

De markt op het parkeerplein
De Stationsstraat, breed genoeg voor de markt
Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie