Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Vernieuwde uitgave van ‘Dynamiek door beleid’ komt eraan!

In opdracht van INretail werken we aan de derde, geheel vernieuwde uitgave van ‘Dynamiek door beleid’. Dit standaardwerk geeft inzicht in de trends en de opgaven van de blijvend veranderende winkelmarkt en legt uit hoe de (lokale) overheid de winkelstructuur sterk en aantrekkelijk houdt.

INretail benadrukt bij gemeenten en provincies het belang van ruimtelijke ordening als cruciaal instrument voor vitale centrumgebieden en een gezonde detailhandelssector. Hierbij refereert INretail regelmatig aan de publicatie ‘Dynamiek door beleid’, die inmiddels vijf jaar meegaat. Omdat cijfers en grafieken niet meer actueel zijn, maar de inhoudelijke boodschap evidenter is dan ooit, is een update gewenst.

In 2011 heeft DTNP in opdracht van HBD en INretail (CBW-Mitex) de publicatie ‘Dynamiek door beleid – hoe de overheid de winkelmarkt stimuleert’ opgesteld. Eind 2014 heeft deze publicatie een integrale update gekregen in opdracht van INretail. De publicatie schetst beeldend en bondig de veranderende winkelmarkt en maakt inzichtelijk hoe de overheid door middel van een goede ruimtelijke ordening een gezond investeringsklimaat voor ondernemers kan creëren.

De behandelde problematiek, discussie en instrumenten uit ‘Dynamiek door beleid’ zijn anno 2020 onverminderd actueel. Een integrale update biedt de mogelijkheid de invloed van trends in het consumentengedrag en de winkelmarkt te actualiseren en, waar nodig, beleidsaccenten anders te zetten. Denk hierbij aan het Dienstenrichtlijn-proof werken met betrekking tot de jurisprudentie (o.a. RvS-uitspraken Appingedam) en de Omgevingswet (o.a. participatief opstellen actueel beleid).

De vernieuwde uitgave van Dynamiek door beleid wordt begin van dit jaar opgesteld en zal daarna digitaal beschikbaar worden gesteld. Wil je hiervan op de hoogte blijven, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie