Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Collega op afroep in Meierijstad

“Saskia Maltha van de gemeente Meierijstad noemde mij altijd haar ‘halve’ collega omdat ik zoveel bij hen op het gemeentehuis was”, vertelt Ward Frielink over de tijd waarin DTNP centrumvisies opstelde voor de gemeente. “ Na de afronding van die visies ben ik meer een ‘collega op afroep’.”

Voor de fusiegemeente Meierijstad stelden wij in 2018 een centrumvisie op voor de drie centra van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, en voor de Noordkade in Veghel. Het centrum van Veghel bleek te kampen met veel leegstand. Het centrum was zijn regionale positie kwijtgeraakt en inmiddels veel te groot. Als vervolg op de integrale centrumvisie maakten we dan ook, na tientallen gesprekken te hebben gevoerd met ondernemers en eigenaren, een plan voor deze saneringsopgave. Al met al brachten we heel wat uren binnen de gemeente door.

Nu schuift Ward in zijn functie als ‘externe collega’ aan bij projectgroepen, en beantwoordt hij vragen die spelen in de gemeente, zoals laatst over de uitbreiding van een doe-het-zelfwinkel en over wat te doen met een aantal herontwikkelingslocaties.

Ward: “Met de gemeente hebben we aan het begin van dit jaar goede afspraken gemaakt over die rol. Daardoor kunnen we snel schakelen en indien nodig heel snel antwoord geven op actuele vragen.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie