Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Patio Veghel: van winkelen naar wonen

“De Patio in het centrum van Veghel was als winkelpleintje al een tijdje over zijn top heen. Er stonden veel panden leeg en in deze tijd is het bijna onmogelijk om nog winkels terug te krijgen op zo’n afgesloten pleintje. Zeker in een winkelgebied waar ongeveer 10.000 vierkante meter te veel aan winkelruimte is.” Stedenbouwkundig adviseur Peter Rosmulder legt uit waarom wij in de transformatievisie voor Veghel adviseerden om de winkelpanden in de Patio te transformeren naar woningen.

De gemeente Meierijstad heeft dit advies ter harte genomen, en nu ook de laatste winkel bijna is vertrokken, zijn de verbouwingswerkzaamheden begonnen. De overkapping is al verwijderd en ook al een aantal winkelpuien zijn verdwenen. Een projectontwikkelaar gaat de winkels ombouwen naar 15 woningen.

Peter: “Er is steeds meer vraag naar woningen in het centrum. De Patio draagt hier in het centrum van Veghel heel mooi aan bij. Een mooi, rustig woonhofje en om de hoek heb je alle voorzieningen en gezelligheid die je wenst.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie