Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Detailhandelsbeleid Vijfheerenlanden vastgesteld

“De lichten staan op groen!” schrijft Stein Breuer van Vijfheerenlanden op zijn Linkedinpagina, over het unaniem vaststellen van het detailhandelsbeleid in deze gemeente.

DTNP-projectleider Tycho Wissink: “Het was wel even schakelen in maart, zowel voor ons als voor de gemeente. We waren nog maar net begonnen met de harmonisatie van het detailhandelsbeleid voor Vijfheerenlanden toen corona het land platlegde, en de geplande inloopavonden voor bewoners en ondernemers niet meer door konden gaan.”

In Vijfheerenlanden waren er drie detailhandelsvisies, voor ieder van de voormalige gemeentes Leerdam, Vianen en Zederik apart. Die verschillende visies hebben we naast elkaar gelegd en in een interactief proces bij elkaar gebracht en waar nodig geactualiseerd.

“Dat interactieve deel stond dus wel even op losse schroeven. Maar door een online participatieplatform te bouwen hebben we bewoners en ondernemers toch mee kunnen laten denken. Daardoor konden we ‘gewoon’ doorwerken aan de harmonisatie, en nu is het detailhandelsbeleid dus toch nog voor het eind van het jaar vastgesteld. Dat de gemeente heeft gekozen tijdens corona door te werken verdient wat ons betreft een pluim, daarmee biedt de gemeente duidelijkheid voor een sector die dat wel kan gebruiken.”

Of zoals Kamiel Gulikers van gemeente Vijfheerenlanden aangeeft op Linkedin: “Mooi samenspel tussen ondernemers, inwoners en gemeente. Tussen ambtenaren onderling en met de raad en college. Ik denk dat dit beleid helderheid en balans brengt voor Vijfheerenlanden.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie