Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Participatieproces Middelharnis-Sommelsdijk van start

Met de eerste werksessie, met vastgoedeigenaren uit de dubbelkern Middelharnis/Sommelsdijk, is ons participatieproces voor de herijking van de gebiedsvisie afgelopen dinsdag van start gegaan. Tijdens deze digitale sessie gingen de deelnemers uiteen in breakoutrooms. Frederike Schneider, als adviseur verbonden aan dit project: “De eigenaren gingen aan de slag met sfeerbeelden. Welke beelden vinden zij passen bij hun wensbeeld van het toekomstige centrum? De verschillende groepjes lieten daarna de resultaten aan elkaar zien.”

Vanavond zijn er nog twee vergelijkbare sessie. Dan kunnen ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties hun kijk op het centrum geven en samen bespreken hoe zij de gewenste sfeer voor zich zien.

Frederike: “Morgen starten we dan met het volgende onderdeel van het participatieproces. Dan komen de bewoners en andere belangstellenden aan het woord. Daarvoor hebben we, omdat inloopavonden nog steeds niet mogelijk zijn, een website gemaakt. Hierop kunnen de inwoners een presentatie zien van onze analyse van het centrum. Ze kunnen reacties achterlaten en op elkaars reacties reageren. Een ander belangrijk onderdeel is dat ook de inwoners uit een aantal foto’s de sfeerbeelden kunnen kiezen die zij voor hun centrum wel zien zitten. We zijn benieuwd naar de uitkomsten van deze twee onderdelen.”

De input van de digitale sessies en van de website wordt meegenomen in de visie voor het centrum, die we hierna gaan opstellen.

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie