Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Economische visie detailhandel en horeca voor bijzonder Wageningen

Wageningen is in meerdere opzichten een geval apart. Een kleine stad, met universiteit, en daardoor relatief veel studenten vanuit alle windstreken en veel hoogopgeleiden, met een historisch centrum. Voor deze bijzondere gemeente stellen wij momenteel een visie voor de detailhandel en de horeca op. In het kader daarvan vroegen we onlangs aan de bezoekers wat zij van het centrum vonden.

Enquêteur Marjolein van der Heijden: “Het grote aantal studenten viel echt wel op in de stad. Ik heb heel wat nationaliteiten voorbij zien komen. Veel van de buitenlandse studenten waren bijzonder tevreden over het centrum. Ook de Wageningers van Nederlandse komaf waren over het algemeen goed te spreken over hun stadje, maar er kwamen uit beide groepen ook suggesties en aanbevelingen om het centrum te verbeteren.”

De vorige economische visie op de detailhandels- en horecastructuur van de gemeente Wageningen stamt uit 2012. Gelet op de snelle ontwikkelingen en de impact van corona op het bezoek- en koopgedrag van consumenten, was het hoog tijd de visie te herzien.

Projectleider Tycho Wissink: “Behalve tijdens de vraaggesprekken op straat kunnen inwoners en andere betrokkenen ook hun mening geven tijdens een van de zes binnenstadsateliers. Met de resultaten van de straatinterviews en de ateliers en onze eigen analyses gaan we vervolgens de conceptvisie opstellen.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie