Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Bestemmingsplan nieuwe woonwijk in Katwijk goedgekeurd
DTNP adviseerde over voorzieningen

“Drie jaar geleden stelden wij een advies op voor de geplande nieuwe woonwijk in Katwijk, toen nog Nieuw-Valkenburg geheten, inmiddels omgedoopt tot Valkenhorst. Nog weer zes jaar daarvoor was er al een masterplan opgesteld voor de woonwijk op het voormalige marinevliegkamp,” schetst projectleider Ward Frielink de voorgeschiedenis van deze ontwikkeling. “Het is goed voor Katwijk dat er nu begonnen kan worden met de uitvoering van de plannen.”

De komende jaren zal de nieuwe woonwijk groeien naar 5.600 woningen. De vraag die de gemeente ons stelde was hoeveel detailhandel en andere voorzieningen mogelijk zijn voor een wijk van deze omvang.

Ward: “Wij schetsten de benodigde voorzieningen in de eindfase. Maar een wijk van ruim 5.000 huizen staat er niet meteen, dus niet alle voorzieningen zullen de eerste jaren levensvatbaar zijn. Wij gaven aan hoeveel winkels, kappers, sportscholen en dergelijke in de verschillende fases mogelijk zouden kunnen zijn. Beginnen met een supermarkt en naarmate de inwonertallen groeien ook het voorzieningenaanbod laten groeien. Op 10.000 inwoners is uiteindelijk een volwaardig wijkwinkelcentrum mogelijk. Wij zijn benieuwd hoe de wijk en de voorzieningen zich gaan ontwikkelen. We blijven het de komende jaren volgen!”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie