Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Bijna zomer: terrassenbeleid gemeente Coevorden vastgesteld

Even lekker naar het terras, nu het eindelijk mooi weer wordt, is dat voor velen een gezellig tijdverdrijf. Maar bijvoorbeeld voor omwonenden zijn terrassen niet altijd even gezellig. Met duidelijke afspraken over onder andere sluitingstijden en het draaien van muziek beperk je overlast zoveel mogelijk. Regels over het al dan niet opruimen van terrassen als ze niet in gebruik zijn dan weer belangrijk voor de uitstraling van de openbare ruimte. Voor de gemeente Coevorden formuleerde DTNP al deze afspraken in het terrassenbeleid. Het college van burgemeesters en wethouders heeft dit beleid nu vastgesteld.

“Voor het opstellen van de regels spraken we twee keer met een klankbordgroep,” vertelt adviseur Juul Doggen. “In de groep zaten horecaondernemers, KHN, de toeristische stichting ToReCo en ambtenaren van verschillende disciplines. Tijdens de eerste bespreking vroegen we naar wat er speelt op het gebied van terrassen en wat de wensen zijn van de ondernemers op thema’s zoals openingstijden. In de tweede bijeenkomst bespraken we het conceptbeleid en scherpten we de regels aan.”

“Tussendoor spraken we met inwoners die in de buurt van de verschillende terrassen wonen en met de winkeliers uit de binnenstad. Bij deze omgevingsdialoog vroegen we naar hun ideeën over en wensen voor het beleid. Op deze manier hebben we alle belanghebbenden kunnen spreken, en kregen we een goed beeld van wat we moesten meenemen in het terrassenbeleid.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie