Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Waarom middelgrote centra het zwaar hebben
Tycho Wissink op RTV Utrecht

"Aan de ene kant willen we onze boodschappen doen, aan de andere kant vinden we het leuk om een dagje naar de stad te gaan. Voor heel doelgerichte aankopen hebben we nu ook online. Daartussen zitten dan die middelgrote centra, die het allemaal een beetje hebben".

RTV Utrecht vroeg zich af hoe het kwam dat juist de middelgrote centra, zoals het centrum van Leerdam, Veenendaal of Woerden, met leegstandsproblematiek te maken hebben. Tycho Wissink legde het in het centrum van Leerdam uit en vertelt waarom regie van de gemeenten juist ook voor die centra heel belangrijk is.

"We verwachten dat er door corona de komende tijd nog meer leegstand ontstaat. Door corona doen namelijk steeds meer mensen online aankopen. Dat heeft direct effect op de bestedingen in fysieke winkels. We roepen gemeenten dan ook op in actie te komen. Corona zorgt voor veel onzekerheid onder ondernemers. De overheid kan duidelijkheid scheppen door te zeggen: dit zijn onze plannen voor het centrum de komende jaren. Daar kunnen ondernemers zich dan aan vasthouden."

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie