Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Wie zijn wij?

DTNP is dé landelijke centrumspecialist. Ons enthousiaste interdisciplinaire team combineert expertise en ervaring met betrokkenheid en een persoonlijke benadering. Wij benaderen het centrumgebied en alle centrumfuncties in samenhang met elkaar en spelen actief in op veranderende behoeften en gebruik.

DTNP (Droogh Trommelen en Partners) is een adviesbureau met een enthousiaste club geografen, planologen en stedenbouwkundigen. Onze adviseurs zijn specialisten in thema’s zoals detailhandel, horeca en cultuur, maar ook in bijvoorbeeld (integrale) omgevingsvisies. Jaarlijks werken wij aan meer dan 100 projecten in het hele land.

Het centrum is meer dan een vestigingslocatie voor commerciële voorzieningen; het is het sociaal-maatschappelijke hart en de identiteitsdrager van elke stad, dorp, wijk en buurt. Daar vindt de lokale ontmoeting plaats. Wij benaderen het centrumgebied en alle centrumfuncties in samenhang met elkaar en uiteraard in de context. Wij spelen actief in op veranderende behoeften en gebruik. Zo houden we het centrum in de toekomst levendig en relevant.

Ward Frielink
Directeur DTNP

25 jaar ervaring met overheden en marktpartijen

Jazeker, DTNP bestaat ruim 25 jaar. In die tijd werkten we voor vrijwel alle Nederlandse gemeenten en provincies, voor ministeries, rechtbanken en advocatenkantoren, branche­organisaties, eigenaren, ontwikkelaars en beheerders van vastgoed, en retail- en centrum­management­organisaties.

Oprichters Dirk Jan Droogh en Karel Trommelen zijn als associate partner nog altijd even gedreven en weten met hun jarenlange ervaring ‘hoe de hazen lopen’. Rik Eijkelkamp en Ward Frielink vormen inmiddels de directie van DTNP. Samen met de andere DTNP-ers werken zij met onverminderd plezier aan een mooier Nederland. Voor ons 20-jarig bestaan maakten wij een speciale website over onze geschiedenis. Deze breiden we binnenkort uit.

20 jaar DTNP

Neem een kijkje in ons portfolio

Het gebruik en de positie van centrumgebieden verandert. De traditionele rol van winkels als ‘dragende functie’ neemt af. Dat leidt niet alleen tot minder centrumbezoekers, het gevolg is ook dat ondernemers, winkelketens en eigenaren van vastgoed minder vanzelfsprekend investeren. Verschraling, leegstand en verloedering liggen op de loer, uiteindelijk is de attractiviteit en leefbaarheid van het centrum in het geding.

Peter Rosmulder
Stedenbouwkundig projectleider

Een bureau met een missie

Maatschappelijk betrokken

We willen een actieve bijdrage leveren aan een duurzame ruimtelijke, economische en sociale kwaliteit van de leefomgeving.

Vakinhoudelijk leidend

We gaan voor een toonaangevende rol in het vakgebied door kennis, creativiteit en innovatie.

Prettige werkomgeving

Kwaliteit, betrokkenheid, continuïteit en plezier in het werk, dat is wat ons motiveert!

Een bruisende werkplek

Wij zijn in Nijmegen gevestigd in ‘De Dobbelman’, een voormalige zeepfabriek, bekend van onder andere Biotex. Het terrein is in 2009 herontwikkeld tot een multifunctioneel stukje stad. Het is een levendige en inspirerende plek, die past bij wie we zijn, midden tussen andere creatieve bedrijven, winkels, horeca en de buurtbewoners van Bottendaal.

Deze plek sluit bovendien aan bij onze visie: duurzaamheid door steden­bouw­kundige kwaliteit, functiemenging en de menselijke maat. Ons energiezuinige kantoor ligt bovendien op 5 minuten van het station, medewerkers komen met de fiets of de trein. Naar opdrachtgevers gaan we met openbaar vervoer of per deelauto.

Bij ons stage lopen?

Op dit moment hebben wij geen vacatures, maar we zijn wel altijd op zoek naar gemotiveerde enthousiastelingen en bieden twee maal per jaar een stageplaats aan. Interesse in een stageplek of denk jij goed bij ons te passen? Laat het mij weten! Ik ben bereikbaar via 024 - 379 20 83 en/of eijkelkamp@dtnp.nl.

Rik Eijkelkamp
Directeur

Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie