Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Al ons nieuws

Terrassen en uitstallingen: wat vinden belanghebbenden in Rijswijk belangrijk?
Geplaatst op 2024-07-11 12:12:26
Vorige week organiseerden adviseurs Pieter Bos en Noor Dinnissen inloopbijeenkomsten voor het terrassen- en uitstallingenbeleid, dat DTNP opstelt voor de gemeente Rijswijk. Bewoners en ondernemers lieten hun wensen en ideeén horen.
Dorpsstraat Uithoorn dorps houden!
Geplaatst op 2024-07-04 15:45:28
Behoud de dorpse uitstraling in de Dorpsstraat! Dat gaven de raadsleden van Uithoorn in de vergadering van afgelopen donderdag mee aan burgemeester en wethouders. In de visie is de balans tussen vernieuwing en behoud van karakter het hoofdthema.
Bijna zomer: terrassenbeleid gemeente Coevorden vastgesteld
Geplaatst op 2024-06-19 11:03:20
Even lekker naar het terras, nu het eindelijk mooi weer wordt is dat voor velen een gezellig tijdverdrijf, maar soms minder gezellig voor omwonenden. DTNP stelde voor gemeente Coevorden terrassenbeleid op, waarmee voor iedereen duidelijk is wat mag.
Enthousiaste reacties van de Zeelander op de voorlopige gebiedsvisie voor het centrum
Geplaatst op 2024-06-17 11:54:14
Er kwamen zo’n 100 bewoners, ondernemers en pandeigenaren op de bijeenkomst over de voorlopige gebiedsvisie voor het centrum van Zeeland af. Er klonken veel enthousiaste reacties en er werden suggesties gedaan voor een nog gezelliger centrum.
Foodaanbod, proeven en ontmoeten van belang op Roermondse markten
Geplaatst op 2024-06-13 15:55:13
Zorg voor een sterk foodaanbod met veel ruimte voor proeven, ontmoeten en beleven. Dat is de belangrijkste aanbeveling om de markten in Roermond toekomstbestendig te houden. De gemeenteraad van Roermond heeft het nieuwe beleid voor de ambulante handel nu vastgesteld. Het beleid, door DTNP samen met de marktondernemers en binnenstadspartijen opgesteld, omvat standplaatsenbeleid, marktverordening en een Perspectief Binnenstadsmarkten.
Manifest 'De rechtvaardige reisrevolutie': een nieuw verhaal voor de mobiliteitstransitie
Geplaatst op 2024-06-10 15:43:09
Het manifest is af! Samen met Studio Verbinding werkten we aan een nieuw verhaal voor de mobiliteitstransitie, in het kader van de Open Oproep Wegen naar Welzijn. Een nieuw toekomstperspectief voor kleinstedelijk en dorps Nederland.
Terug op de Kleiweg: DTNP laat voorlopige visie zien aan bewoners en ondernemers
Geplaatst op 2024-05-07 17:09:42
Bewoners en ondernemers van de Kleiweg mochten laten weten of wij goed geluisterd hadden tijdens de vorige inloopbijeenkomst. Benieuwd naar de visie? Lees snel verder!
Zo kan een rechtvaardig mobiliteitssysteem voor kleinstedelijk en dorps Nederland eruitzien!
Geplaatst op 2024-04-29 14:38:37
Voor de Open Oproep ‘Wegen naar Welzijn’ onderzocht DTNP samen met Studio Verbinding hoe een rechtvaardig mobiliteitssysteem in een kleinstedelijk en dorps gebied er concreet uit kan zien. Een uitdagende opdracht!
Centrumvisie Waalwijk vastgesteld door raad
Geplaatst op 2024-04-25 12:58:04
Al heel wat jaren is DTNP betrokken bij (het centrum van) deze schoenenstad in Noord-Brabant. Een mooie nieuwe mijlpaal is dat de gemeenteraad onlangs de door ons geactualiseerde centrumvisie vaststelde. Op naar een nog mooier centrum van Waalwijk!
Jaarlijks onderzoek bezoekers middelgrote centra weer gestart
Geplaatst op 2024-04-18 10:35:09
Toevallig al een student van de Radboud Universiteit met een vragenlijst tegen het lijf gelopen? Zij ondervragen van de bezoekers van zeven middelgrote centra in het land, voor de negende editie van het gezamenlijke monitoronderzoek van RU en DTNP.
Betrokkenen denken en praten mee over toekomst centrum Lisse
Geplaatst op 2024-04-11 10:45:20
Hoe laten we het centrum van Lisse net zo bloeien als de tulpen in de Keukenhof? Gemeente Lisse heeft DTNP gevraagd een toekomstbeeld voor het centrum op te stellen. Bewoners en ondernemers lieten hiervoor hun licht op het centrum schijnen.
Samenwerken loont bij Gebiedsvisie Dorpsstraat Uithoorn
Geplaatst op 2024-04-09 13:07:58
De Dorpsstraat is een deel van het historisch gegroeide lint van Uithoorn. Dit deel van het centrum van Uithoorn kan een kwaliteitsimpuls gebruiken. Met Palmbout Urban Landscapes werkten we de afgelopen maanden aan een gebiedsvisie voor de straat.
Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie