Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Uitwerking centrumvisie en actualisatie detailhandelsstructuurvisie Gemert-Bakel
Eindelijk weer eens start op locatie

De gemeente Gemert-Bakel voert een actief ruimtelijk beleid. Vorig jaar is door de stuurgroep begonnen met het centrumplan Gemert 2022-2032, dat de komende tijd verder wordt uitgewerkt. In het centrum van Gemert spelen diverse supermarktplannen. Supermarkten hebben een belangrijke rol als publiekstrekkers en dus is het van groot belang voor deze winkels een goede locatie te kiezen. Daarbij is vooral de relatie met andere publieksgerichte functies van belang. De gemeente Gemert-Bakel gaf DTNP opdracht deze en andere aandachtspunten uit de centrumvisie functioneel-ruimtelijk uit te werken.

De uitwerking van de centrumvisie is onderdeel van de actualisatie van de detailhandelsstructuurvisie voor de hele gemeente uit 2018 die we tegelijkertijd uitvoeren. Door de ontwikkelingen in de detailhandel en in centrumgebieden, en natuurlijk nu vooral ook door de gevolgen van de coronapandemie wil de gemeente weten of de visie nog actueel is, of dat er een offensiever beleid gewenst is.

Projectleider Rik Eijkelkamp: “In de gemeente Gemert-Bakel wordt met ‘Gemert Vorstendom’, door vertegenwoordigers van de gemeente, eigenaren en ondernemers, al intensief samengewerkt. Het werkt prettig als er al zo’n samenwerkingsvorm is. We kunnen dan sneller tot de kern van de zaak komen en dus sneller concreet aan de slag met de visies."

Deze week was de, gelukkig weer fysieke, start met de leden van de projectgroep. Daarbij liepen we door het centrum van Gemert. Adviseur Pieter Bos: “Gemert is een mooi historisch kasteeldorp, waar onder andere het stadhuis en het daartegenover gelegen kasteel echte blikvangers zijn. Het dorp heeft daarmee een onderscheidende, eigen identiteit. Het centrum functioneert op dit moment naar behoren en er is weinig leegstand. We dragen graag ons steentje bij om dit ook in de toekomst zo te houden, door met een duidelijk ruimtelijk-functioneel advies te komen!”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie