Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

‘De woonwijk als noviteit’ aangeboden aan staatssecretaris Keizer
Geleen kraakt Geleen

Samen met Geleners ‘kraakten’ wij begin dit jaar, in het kader van de BNSP-ideeënoproep ‘De Woonwijk als noviteit’, het centrum van Geleen. Afgelopen maandag nam staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) de publicatie van het resultaat van de oproep in ontvangst. Projectleider Ward Frielink was erbij: “Het was een interessante bespreking. Ik legde onder andere uit hoe we aan de hand van een demontabele maquette Geleners zelf met bouwmassa’s lieten spelen. De staatssecretaris was zeer geïnteresseerd in het project.”

Onze kraakactie werd samen met het plan ‘Het verspreide paleis’ van New Urban Networks gekozen uit meer dan 40 ideeën. De resultaten van onze acties en die van New Urban Networks zijn nu gebundeld in de publicatie die de staatssecretaris in ontvangst nam.

De gemeente Sittard-Geleen heeft de uitgewerkte plannen enthousiast ontvangen. De eerste verbindingen zijn gelegd. De dialoog is gestart. BNSP-bestuurslid en -initiator van de oproep Jacqueline Tellinga, die de publicatie aanbood: “Dit is precies wat we voor ogen hadden met onze oproep. Geen vuistdikke rapporten maar de start van een optimistische dialoog dankzij de verbeeldingskracht van ontwerpers”.

Eind augustus start de rijksregeling van EZK voor de herstructurering van winkelgebieden. Ook over die regeling spraken we met mevrouw Keijzer.

Voor meer informatie:

Kraakt uw centrum ook en wilt u even sparren? Bel ons gerust op 024 - 379 20 83.

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie