Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Wie pakt welke rol in IJsselstein?
Derde en laatste binnenstadstafel

“Bij welke onderdelen van de uitvoeringsagenda zou je een rol voor jezelf en degenen die je vertegenwoordigt zien? Die vraag stelden we de deelnemers aan de derde binnenstadstafel in IJsselstein,” vertelt stedenbouwkundig adviseur Juul Doggen. “Bij de bijeenkomst was weer een mooie mix van bewoners, eigenaren, ondernemers, kunstenaars en vertegenwoordigers van maatschappelijke-, culturele en recreatieve organisaties aanwezig. In eerdere binnenstadstafels konden de deelnemers al aangeven welke zaken zij graag aangepakt zouden zien in het centrum.”

Voor de gemeente IJsselstein stelt DTNP een toekomstbeeld met uitvoeringsagenda voor de binnenstad op. Projectleider Tycho Wissink presenteerde het resulterende toekomstbeeld en hoe de ideeën uit de vorige bijeenkomsten daarin zijn verwerkt. Daarna konden de aanwezigen zelf aan de slag met de uitvoeringsagenda (acties/projecten).

Juul: “Met stickertjes, waar bijvoorbeeld bewoner of eigenaar op stond, konden de aanwezigen aangeven waar zij het belangrijk vonden om (in die rol) betrokken te worden bij de uitvoering van dat project. Dat opende het gesprek over hoe dit alles opgepakt gaat worden, zodat het niet bij mooie ideeën blijft. Het is belangrijk dat het eigenaarschap van zo’n visie breder wordt gevoeld dan alleen binnen het stadhuis.”

In de uitvoeringsagenda staan een flink aantal acties en projecten die het toekomstbeeld dichterbij zullen brengen en de binnenstad dus aantrekkelijker maken. Acties variëren van kleinere ingrepen zoals een muurschildering tot het herontwerpen van bepaalde deelgebieden van de binnenstad, passend bij de nieuwe visie.

Juul: “Mensen vulden ook zaken aan, en dachten praktisch na over wat snel kan worden opgepakt. Zo wordt die uitvoeringsagenda ook steeds meer iets van de IJsselsteiners zelf! Dat is waar je op hoopt aan het einde van zo’n intensief traject.”

Bijlagen:

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie