Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Wat betekent nieuwe wijk voor winkel- en horecastructuur Barendrecht?

De gemeente Barendrecht zal de komende jaren sterk groeien door de ontwikkeling van De Stationstuinen. Dit is een transformatieproject direct naast het station van Barendrecht, waar op termijn circa 3.500 woningen worden gerealiseerd. Het gemeentelijke inwonertal van circa 49.000 zal dan ook doorgroeien naar ruim 56.000 in 2030. In de nieuwe woonwijk is ook ruimte voor detailhandel en horeca. Hoe past de ontwikkeling van de nieuwe wijk binnen de beoogde detailhandels- en horecastructuur voor de gemeente?

Adviseur Pieter Bos: “Voor de gemeente Barendrecht gaan we een visie op de detailhandels- en horecastructuur opstellen. De vorige visie is meer dan tien jaar oud, wat op zichzelf al voldoende aanleiding is om een nieuwe visie op te stellen. In de afgelopen tien jaar is er in het consumentengedrag namelijk behoorlijk wat veranderd, bijvoorbeeld wat betreft de behoefte aan fysieke winkels of het type horeca. In Barendrecht komt er dan ook nog een flinke nieuwe wijk bij, die ook voor wijzigingen in vraag en aanbod gaat zorgen.”

In de visie op de horeca- en winkelstructuur komen onder andere de volgende vragen aan bod: Hoe verhouden de bestaande en nieuwe centra zich tot elkaar? En passen ze nog bij de wijk waarin ze liggen? Wat is de functie en positie van het centrum binnen de gemeente, en welk type horeca-aanbod past eventueel bij deze functie?

Pieter: “Met de visie die we, uiteraard samen met de gemeente, aan de hand van deze vragen opstellen, heeft de gemeente weer actueel beleid om initiatieven te toetsen. Dat beleid is daarnaast geschikt voor inpassing in de Omgevingsvisie.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie