Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Niek Schiphof maakt transfer naar DTNP

Sinds een paar weken hebben we alweer een nieuwe collega! Niek Schiphof maakte in zijn privé en zijn werkende leven een transfer naar Nijmegen en versterkt onze gelederen als ruimtelijk-economisch adviseur. Niek hoefde, in tegenstelling tot de vorige nieuwe binnenkomer, Noor Dinnissen, zijn eigen bureau niet in elkaar te zetten. Maar net als Noor kon hij wel direct bij verschillende projecten aan de slag.

Niek: “Ik ben met veel plezier gestart bij DTNP. Míjn bureau was versierd met slingers, die me direct een welkom gevoel gaven. En in mijn eerste week heb ik echt al van alles gedaan, variërend van een bespreking met studenten over ons jaarlijkse onderzoek in middelgrote centra waar zij aan meewerken, het opdoen van kennis bij een symposium over het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2023, tot aan het observeren van de supermarktstructuur in de gemeente Montferland. Samen met collega Rik kon ik daar in de praktijk zien wat een bepaald winkelaanbod kan doen met de leefbaarheid en vitaliteit van een centrum. Zo’n observatie geeft een uitstekend beeld van het onderzochte gebied, waardoor het werk nog interessanter wordt!”

Niek studeerde Economische Geografie in Groningen, maakte een studiereis naar Amerika om daar zijn Masterthesis te schrijven en belandde vervolgens door een transfer naar een nieuwe volleybalclub in Nijmegen. Hij is namelijk niet alleen een goede adviseur, maar ook een talentvolle volleyballer, die in de eredivisie speelt bij VoCASA.

Niek: “Ik heb tijdens mijn studie met passie gewerkt aan ruimtelijke vraagstukken. Ik vind het altijd fascinerend hoe sommige plekken sociaaleconomisch opbloeien, terwijl andere plekken achterblijven of zelfs achteruitgaan. Door hier een (ruimtelijke) data-analyse op los te laten kan je in kaart brengen waar de problemen of kansen voor een plek liggen. Van deze vraagstukken krijg ik enorm veel energie. En dat komt goed uit, want na een dag op kantoor wacht er altijd nog een flinke volleybaltraining.”

Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie