Menu

Producten

Gebiedsvisie en ontwerp

Sectorale visie en beleid

Onderzoek en veldwerk

Strategie en proces

Kennisbank

Projecten

Over ons

Huiskamer voor bewoners van Made in Bernarduskerk

Bron: bndestem.nl

De bewoners van Made in Noord-Brabant kunnen sinds kort terecht in hun eigen ‘huiskamer’ in de Bernarduskerk. In het kerkgebouw zijn de bibliotheek en een kinderdagverblijf gevestigd, 35 verenigingen nemen de algemene ruimtes af, waaronder een theaterzaal, en de Madenaren kunnen er ook terecht voor een hapje of een drankje. In ons centrumplan voor Made uit 2016 benoemden we het gebied rond de Bernarduskerk als kansrijke zone voor het realiseren van een sociaal-cultureel dorpshart en zetten we een onderzoek naar de mogelijkheden voor herinvulling van de kerk op de projectenlijst.

“De gemeente Drimmelen heeft dit project dus voortvarend opgepakt,” zegt Rik Eijkelkamp, een van de projectleden bij het opstellen van het centrumplan. “De verantwoordelijke wethouder, Jan-Willem Stoop, gaf in het voorwoord van het centrumplan al aan dat de overheid de uitvoering van dit onderdeel maximaal zou faciliteren. Het is mooi om te zien dat dat ook is gebeurd!”

De verenigingen en clubs die voorheen gebruik maakten van de Mayboom in het centrum van Made hebben een nieuw plekje gevonden in de kerk. Vorige week werd het nieuwe culturele centrum in de kerk officieel geopend, waarbij de verenigingen en clubs zich presenteerden aan alle belangstellenden.

Rik: “De inpassing van de bibliotheek op een centrale, publieke plek is wat ons betreft precies goed. Bijkomend mooi element van deze ontwikkelingen is dat de kerkelijke functie in de naastgelegen kapel is voortgezet. Per saldo gaan er dus geen functies verloren. Er is nu op de locatie van de voormalige Mayboom ook nog ruimte voor extra woningen. Met de nieuwe invulling van de Bernardus is een beeldbepalend, monumentaal gebouw behouden en weer beleefbaar gemaakt voor het dorp. Wij feliciteren alle inwoners van Made hiermee en komen graag een keer kijken hoe de kerk en de omgeving worden gebruikt!”

Bijlagen:

Bron: bndestem.nl
Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen van anonieme gebruikersstatistieken. Meer informatie